Towbox makkelijke en veilige manier om bagage mee te nemen

Towbox makkelijke en veilige manier om bagage mee te nemen

De towbox is een makkelijke en veilige manier om je bagage mee te nemen op vakantie.

De vakantie staat weer voor de deur maar hoe krijg je toch al die spullen mee als de kinderen en de hond ook nog meegaan? Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om extra bagage mee te nemen. Je kunt bagage meenemen in bijvoorbeeld een dakkoffer of aanhangwagentje. Nadeel van deze oplossingen is dat ze het brandstof- of stroomverbruik van je auto meteen sterk verhogen. In deze tijden van dure brandstofkosten is dat natuurlijk niet grappig. Ga je met een elektrische auto op vakantie dan wil je natuurlijk ook niet om de paar honderd kilometer je auto staan op te laden omdat je een dakkoffer op het dak hebt of een bagagewagentje achter de auto meetrekt. De Towbox is dan een ideale oplossing. De Towbox bevestig je eenvoudig op de trekhaak van je auto en je hebt direct de beschikking over 400 liter extra bagageruimte. Deze is ook nog eens makkelijk te vullen doordat je de bagage niet boven je hoofd er in hoeft te zetten zoals bij een dakkoffer.

Towbox makkelijke en veilige manier om bagage mee te nemenOns leek het in ieder geval een goed idee om dit eens uit te proberen. Dus hebben we een Towbox gehuurd bij Towboxhuren.nl voor onze vakantie naar Normandië. Bij het ophalen van de Towbox kregen we een duidelijke uitleg over hoe de Towbox op de trekhaak bevestigd moet worden en hoe je deze er ook weer afhaalt. Prettig dat dit goed wordt uitgelegd zodat je niet op je vakantiebestemming voor problemen komt te staan. Wij monteerde de Towbox op de trekhaak van onze Tesla Model 3 en gingen met onze zoon en twee honden op de achterbank naar Frankrijk. Alle bagage kon makkelijk mee in de achterbak en in de Towbox. Wat direct opviel was dat bij het ophalen het verbruik op de heenweg zonder Towbox exact gelijk was aan het gebruik op de terugweg met de Towbox op de trekhaak van de Tesla Model 3.

Ook tijdens de reis bleek de Towbox erg praktisch. Middels het voetpedaal aan de achterzijde kan je de Towbox eenvoudig ontgrendelen en naar achter schuiven, waardoor de bagageruimte van de auto ook tijdens de reis makkelijk toegankelijk bleef. Ook tijdens de reis was het verbruik niet hoger door het gebruik van de Towbox. Ook op hogere snelheid hoor je de Towbox in tegenstelling tot een dakkoffer ook niet ruizen en fluiten. Je rijdt net zo ontspannen als zonder Towbox.  Onderweg zit je bagage ook veilig opgeborgen in de Towbox omdat zowel het opslaggedeelte is afgesloten als de bevestiging op de trekhaak op slot kan worden gezet, is de bagage niet eenvoudig uit de Towbox te halen en kan de Towbox niet van de trekhaak worden gestolen wanneer je onderweg even stopt om wat te eten.

Wordt de Towbox toch met geweld opengebroken dan is de gestolen bagage verzekerd op een doorlopende reisverzekering omdat deze uit het zicht is opgeborgen in een deugdelijk afgesloten ruimte. Toch ook een veilig idee.

 Omdat wij met een elektrische auto onderweg waren, moest er onderweg ook worden opgeladen. De Towbox kon dan ook gewoon op de trekhaak blijven zitten wanneer wij op bij Tesla superchargers de auto moesten opladen. Geen gedoe met af- en weer aankoppelen zoals bij een aanhangwagen.

Kortom het reizen met een Towbox is ons uitstekend bevallen en is een uitstekend alternatief voor de dakkoffer en bagageaanhanger die in ieder geval een stuk duurder zijn in het gebruik. De aanschaf van een Towbox is misschien nog wel een drempel. De Towbox kost bij de meeste aanbieders € 1.089,- en dat is natuurlijk best wel even een aanschaf. Dat vonden wij ook en daarom hebben wij de Towbox gehuurd bij Towboxhuren.nl. Zij bieden een uitstekende service en de mogelijkheid om de Towbox eerst een keer uit te proberen alvorens je besluit om tot aanschaf van je eigen Towbox over te gaan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen