Top 10 tips caravanverzekeringen

Recreatie Zeker heeft voor jou een top 10 tips caravanverzekeringen onder elkaar gezet waarmee je geld kunt besparen op je caravanverzekering.

hoe duurder je caravan hoe hoger de premieHoe duurder je caravan hoe hoger de premie.

Als je een dure Kabe caravan koopt zal het je niet verbazen dat je voor deze caravan ook een hogere premie betaalt dan voor het verzekeren van een goedkope Caravelair. Nieuwe dure caravans zijn het duurst om te verzekeren. Koop je dus een oudere goedkopere caravan dan betaal je al snel veel minder premie.

Vergelijk en bespaar op de premie van je caravanverzekering.Vergelijk en bespaar op de premie van je caravanverzekering

Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar voordat je een nieuwe caravanverzekering afsluit. Recreatie Zeker vergelijkt meerdere verzekeraars met elkaar en offreert jou de scherpste premie. Heb je een kampeerpolisabonnement dan krijg je altijd tenminste 20% korting op de premie. Neem snel een gratis proefabonnement en ontdek wat jij kunt besparen op je caravanverzekering.

kies de caravanverzekering die bij je pastKies de caravanverzekering die bij je past.

Kies bewust voor de caravanverzekering die het beste past bij jouw wensen en jouw caravan. Caravans houden steeds langer een flinke waarde. Hierdoor is het vaak lange tijd aantrekkelijk om de caravan allrisk te verzekeren. Is je caravan niet meer zo heel veel waard, dan is het voor jou misschien te overwegen om je caravan alleen nog tegen risico’s als brand, diefstal en storm te verzekeren.
Kijk daarnaast kritisch naar de verschillende aanvullende dekkingen. Heb je een oudere voortent dan is het wellicht niet meer verstandig om deze nog mee te verzekeren. Verzekeraars schrijven gemiddeld 10% per jaar af op voortenten en luifels.

Hoeveel inboedel of inventaris heb je allemaal mee in de caravan. Wat blijft er permanent in de caravan achter en wat neem je alleen mee wanneer je op pad gaat met de caravan? Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak en durf je dan het risico te nemen om hagelschade niet mee te verzekeren? Pechhulp heb je misschien al apart verzekerd en verkeersrechtsbijstand zit soms al in een rechtsbijstandsverzekering.
Ga naar onze caravanverzekering pagina en vraag een offerte aan voor een caravanverzekering op maat tegen een zeer scherpe premie.

Kies je een hoog, laag of geen eigen risico?kies je een hoog of een laag eigen risico

Heb je een schade dan is het eigen risico het bedrag dat je zelf moet betalen. Een laag eigen risico of helemaal geen eigen risico klinkt misschien aantrekkelijk maar daarvoor betaal je vaak ook een extra premie. Bij sommige verzekeraars kan je ook kiezen voor een hoger eigen risico. Hierdoor kan je soms wel tot 20% premiekorting krijgen.

hagelschadedekkingHagelschadedekking

Extreme weersomstandigheden en zware hagelbuien komen de laatste jaren steeds vaker voor. Niet meer alleen rondom het Gardameer in Italië of in de Ardeche in Frankrijk, maar ook in Nederland is menig kampeerder de afgelopen jaren getroffen door hagelstenen zo groot als golfballetjes. Deze hagelbuien veroorzaken zeer veel schade en de reparatiekosten zijn dan ook vaak erg hoog. Veel caravanfabrikanten (zoals Knaus, Adria, LMC etc.) leveren hun caravans tegenwoordig standaard met een hagelbestendig dak. Omdat stevige hagelbuien vaak gepaard gaan met harde windstoten, beperkt de hagelschade zich echter niet tot alleen de daken. Helaas zien we regelmatig door hagel beschadigde caravans waarbij de zijwanden ook zwaar zijn beschadigd en soms de ramen er uitgehageld zijn. Wees daarom voorzichtig met het uitsluiten van hagelschade wanneer je caravan een hagelbestendig dak heeft.

Let op de aanschafwaarderegelingenlet op de aanschafwaarderegelingen

Wordt je caravan gestolen of gaat deze door een aanrijding totaal verloren, dan wil je natuurlijk een schade-uitkering ontvangen waarmee je weer een vergelijkbare caravan kunt terugkopen.
De nieuwwaarderegeling en aankoopwaarderegeling zijn dan ook belangrijk om mee te nemen in de keuze van jouw caravanverzekering. Deze regelingen geven aan hoe lang je bij totaal verlies het aanschafbedrag terugkrijgt in plaats van de dagwaarde. Bij een enkele verzekeraar is het ook mogelijk om de huidige waarde van je caravan ook voor langere tijd vast te zetten. Het maakt dan niet uit hoe lang geleden je je caravan hebt gekocht. Bij de meeste nieuwwaarde en aankoopwaarderegelingen wordt er in aansluiting op deze periode ook nog een jaar of 2 a 3 een gunstige afschrijvingsregeling aangeboden.

particuliere verhuur caravanParticuliere verhuur

We leven steeds meer in een deeleconomie. Mensen hechten minder waarde aan bezit maar willen wel gebruik maken van het plezier van het op vakantie gaan met een caravan. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die hun caravan verhuren aan particuliere. Met het bedrag wat ze hiervoor betaald krijgen verdienen ze weer een stuk van de vaste lasten van de caravan terug. Het verhuren van je caravan tegen betaling is echter niet standaard meeverzekerd op een caravanverzekering. Verzekeraars sluiten dit risico met name uit en maar een beperkt aantal verzekeraars is bereid om dit risico tegen een toeslag mee te verzekeren. Verhuur je je caravan al of ben je van plan dit in de toekomst te gaan doen, geef dit dan altijd aan bij het aanvragen van een offerte.
Het uitlenen (zonder dat je daarvoor betaald wordt) van je caravan aan familie of vrienden is overigens wel gewoon verzekerd.

Betaal op tijdbetaal op tijd

Bij het niet op tijd betalen van je premie vervalt de dekking. Geef dus op tijd aan wanneer er iets belangrijks is veranderd in je leven, zoals bijvoorbeeld een verhuizing. Hou je tussenpersoon of verzekeraar van dergelijke veranderingen op de hoogte.

toeslag termijnbetalingToeslag termijnbetaling

De premie per maand betalen klinkt voor veel mensen aantrekkelijk. Verschillende caravanverzekeraars rekenen voor deze termijnbetaling echter een toeslag. Betaal je per maand dan kan je dat tot wel 6% extra premie per jaar kosten.

Een lage premie is mooi, maar een goede dekking op je caravanverzekering is beter!een lage premie is mooi maar een goede dekking op je caravanverzekering is beter

Natuurlijk is de prijs belangrijk bij de keuze voor een caravanverzekering. Toch is het verstandig om eerst te bepalen wat je nodig hebt en welke dekkingen jij belangrijk vindt. Geef deze keuzes aan in het offerte aanvraagformulier en wij offreren jou de caravanverzekering die het beste past bij jouw caravan en jouw wensen tegen de scherpste premie.

Wil jij meer tips over caravanverzekeringen of weten hoeveel goedkoper jouw caravanverzekering kan zijn?

Ga naar onze caravanverzekering pagina, vraag een offerte aan en ontdek wat ook jij hierop kunt besparen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen