Reisverzekering

Reisverzekering

Je reis verzekeren? Neem ons mee in je bagage.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de geboden hulp in noodsituaties. Bijvoorbeeld bij een ongepland vervroegde terugreis of juist een langer dan gepland verblijf inclusief extra reiskosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten je doorgaans veel geld en tijd, terwijl het nergens anders is gedekt. Daarnaast biedt de reisverzekering veel extra dekkingen die een welkome aanvulling kunnen zijn op de verzekeringen die je al hebt. Als je regelmatig naar het buitenland gaat is een doorlopende reisverzekering dan ook echt een aanrader.

De voordelen van Recreatie Zeker

Reisverzekeringen vergelijken

Wij vergelijken de verschillende reisverzekeringen

Reisverzekering schade claimservice

Wij helpen je je schade vergoed te krijgen

Reisverzekering overstapservice

Makkelijk en zorgeloos overstappen

Reisverzekering betrouwbaar advies

Een betrouwbaar en vriendelijk deskundig advies

Ontdek wat jij kan besparen op je reisverzekering

Hoe lang ben je verzekerd op een doorlopende reisverzekering

Hoe lang ben je verzekerd op een doorlopende reisverzekering?

Hoe lang je verzekerd bent op een doorlopende reisverzekering is per verzekeraar en zelfs per reisverzekering verschillend. Je kan hierbij kiezen voor 45 dagen, 60 dagen, 90 dagen, 180 dagen tot zelfs 365 dagen. Over het algemeen geldt dat hoe meer aaneengesloten dagen je achterelkaar verzekerd wilt zijn, hoe duurder de premie van je doorlopende reisverzekering wordt. Heb je een kampeerpolisabonnement dan kan je in onze premieberekeningsmodule aangeven hoe lang je aaneengesloten verzekerd wilt zijn. In de premieberekening wordt hier dan rekening mee gehouden.

Je reis verzekeren? 

Lees hieronder wat je moet weten over reisverzekeringen.

Reisverzekering met Europa- of toch werelddekking

Reisverzekering met Europa- of toch werelddekking?

Europa- of toch werelddekking verzekeren. In het kampeerpolisabonnement kies je zelf voor het verzekeringsgebied dat past bij jouw vakantieplannen. Je kan hierbij kiezen voor Nederland-, Europa- of Werelddekking. Met Europa wordt meestal bedoeld het werelddeel Europa tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan en Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije. Let op: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten vallen niet onder Europa.

Medische kosten wel of niet meeverzekeren op je reisverzekering

Medische kosten wel of niet meeverzekeren?

Of je medische kosten wel of niet meeverzekeren op je doorlopende reisverzekering verstandig is, is afhankelijk van hoe goed je zorgverzekering is. Verzekeraars vergoeden op een doorlopende reisverzekering de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op je zorgverzekering. Het gaat om het vergoeden van het verschil tussen zorgkosten die je moet betalen en waarvoor je al via je zorgverzekering verzekerd bent. Je zorgverzekering dekt niet in alle landen alle zorgkosten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het verplichte eigen risico op je zorgverzekering.

Annuleringsverzekering doorlopend meeverzekeren

Annuleringsverzekering doorlopend meeverzekeren?

Heb je vooraf geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Dan vergoeden verzekeraars de kosten die je hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook bij het afbreken van je reis of een ziekenhuisopname tijdens de reis krijg je een vergoeding. De doorlopende annuleringsverzekering geldt alleen voor bepaalde gebeurtenissen. Zoals overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval van jezelf of van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten. Ook bij onvrijwillig ontslag, schade aan je woning of een scheiding kun je de annuleringskosten claimen. Je kunt bij de meeste verzekeraars kiezen voor verschillende verzekerde bedrag per persoon per reis. Dit varieert meestal van € 750,- tot € 1.500,- of zelfs € 3.000,-.

Zijn bijzondere sporten wel of niet meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering

Zijn bijzondere sporten wel of niet meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Of bijzondere sporten wel of niet verzekerd zijn op de doorlopende reisverzekering varieert per verzekeraar en per bijzondere sport.
Bij de meeste verzekeraars zijn Bijzondere sporten/Sporten en wintersport een uitbreiding op de doorlopende reisverzekering. Je bent hiermee verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn meestal standaard verzekerd.

Heb je vooraf betaalde skipassen, skilessen of gehuurde skiuitrusting door een ongeval niet kunnen gebruiken? Deze kosten worden dan meestal ook vergoedt. Heb je de uitbreiding Bagage ook meeverzekerd? Dan vergoeden verzekeraars meestal ook de (gehuurde) wintersport- en bergsportartikelen wanneer deze beschadigd raken.

Tijdelijke bonus! Verdien je premie terug.

Sluit je een doorlopende reisverzekering af bij Recreatie Zeker dan krijg je 5% korting op je autoverzekering wanneer je deze ook bij ons afsluit. Je polisnummer van doorlopende reisverzekering is de kortingscode voor 5% korting op je autoverzekering!

Ook benieuwd naar onze doorlopende reisverzekering