camperverzekering

Camperverzekering

Je camper verzekeren? Lees hier waar je op moet letten.

Waarom een camperverzekering afsluiten?

Een camperverzekering is verplicht! Net als bij de auto ben je namelijk wettelijk verplicht om een camperverzekering af te sluiten met minimaal een WA-dekking. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Een camper is daarnaast een kostbaar bezit en daarom zullen de meeste campereigenaren de dekking van de camperverzekering willen uitbreiden met een beperkt casco of allriskdekking.
Wij zijn zelf ook kampeerders en weten dus waar je tegenaan kunt lopen (rijden). Je krijgt bij ons dan ook altijd eerst een duidelijke offerte met toelichting zodat je weet wat je van je camperverzekering en van ons mag verwachten.

De voordelen van Recreatie Zeker

Camperverzekeringen vergelijken

Wij vergelijken de verschillende camperverzekeringen

camperverzekering - claimservice

Wij helpen je je schade vergoed te krijgen

camperverzekering - overstapservice

Wij maken het overstappen eenvoudig

camperverzekering - betrouwbaar advies

Een betrouwbaar, vriendelijk en deskundig advies

Ontdek wat jij kan besparen op je camperverzekering

Camperverzekering No-claim

Camperverzekering No-claim

Camperverzekeraars belonen verzekeringnemers die weinig schades claimen met schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren hoe meer no-claimkorting je krijgt. Dit kan oplopen tot 75 a 80 procent van de oorspronkelijke premie. Rij dus voorzichtig en je betaalt veel minder premie voor je camperverzekering.

Ga je je eerste camper verzekeren en heb je dus nog geen schadevrije jaren opgebouwd op een camperverzekering, dan verschilt het per verzekeraar op welke trede van de bonus malus ladder je wordt ingeschaald. Bij de ene verzekeraar start je helemaal onderaan en bij de andere verzekeraar kun je de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd op je autoverzekering "spiegelen". Wanneer je een offerte aanvraagt wordt het effect van de schadevrije jaren hierin meteen juist meegenomen.

Je camper verzekeren?

Lees hieronder wat je moet weten van camperverzekeringen.

Camperverzekering met WA, Beperkt Casco of Allrisk dekking

Camperverzekering met WA, Beperkt Casco of Allrisk dekking

Bij het afsluiten van je camperverzekering begin je met een keuze te maken uit de 3 dekkingen voor de basisverzekering. Over het algemeen geldt het volgende:

WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Deze camperverzekering is verplicht en hiermee verzeker je je tegen schade aan andere weggebruikers.

Beperkt of Gedeeltelijk Casco

De beperkt casco dekking dekt meer dan een WA-verzekering. Naast de schade die je bij een ander veroorzaakt, geeft beperkt casco ook dekking voor bijvoorbeeld:

  • brand
  • diefstal
  • ruitbreuk
  • storm
  • hagel
  • aanrijdingen met dieren

Volledig Casco (Allrisk)

De meest uitgebreide dekking is de Volledig Casco dekking. Dit heet ook wel een allriskverzekering. Als je zelf schade hebt veroorzaakt aan je camper, vergoedt een allriskverzekering óók deze schade.

Je camper verzekeren tegen nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde

Je camper verzekeren tegen nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde?

Wanneer je camper wordt gestolen of door een aanrijding totaal verloren gaat, dan wil je natuurlijk een schade-uitkering ontvangen waarmee je weer een vergelijkbare camper kunt terugkopen. De nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling zijn dan ook belangrijk om mee te nemen in de keuze van jouw camperverzekering.

Deze regelingen geven aan hoe lang je bij totaal verlies het aanschafbedrag terugkrijgt in plaats van de dagwaarde. Bij de meeste waardegarantieregelingen wordt er in aansluiting op deze periode ook nog een jaar of 2 a 3 een gunstige afschrijvingsregeling aangeboden.

Camper verzekeren voor dagelijks gebruik

Camper voor dagelijks gebruik verzekeren

Bij ons kun je alleen een camper verzekeren wanneer je naast de camper ook nog een ander motorvoertuig bezit voor dagelijks gebruik. Is de camper jouw enige motorvoertuig dan kan deze dus niet verzekerd worden bij ons. 

Camperverzekering voor oudere campers

Camperverzekering voor oudere campers

Ben je op zoek naar een camperverzekering voor een oudere camper? Bij ons kun je je camper tot 40 jaar eenvoudig verzekeren.

Is je camper ouder dan 40 jaar, neem dan contact met ons op. Wij gaan dan voor je kijken wat de mogelijkheden zijn om jou camper alsnog te verzekeren.

Tijdelijke bonus! Verdien je premie terug.

Sluit je een camperverzekering af bij Recreatie Zeker dan krijg je 5% korting op je autoverzekering wanneer je deze ook bij ons afsluit. Je polisnummer van je camperverzekering is tevens de kortingscode voor 5% korting op je autoverzekering!

Ook benieuwd naar onze camperverzekering?