Fietsverzekering

Fietsverzekering

Je fiets verzekeren? Wij helpen je graag op weg!

Vraag hier je offerte aan

Waarom een fietsverzekering afsluiten?

Een fietsverzekering afsluiten is een verstandige beslissing. In Nederland worden er jaarlijks zo’n 500.000 fietsen en e-bikes gestolen. Heb je een nieuwe fiets gekocht? Dan is het verstandig om je e-bike of stadsfiets te verzekeren. Met een fietsverzekering verzeker je de kosten bij diefstal en/of schade. De verzekering is af te sluiten voor elke soort fiets. Van e-bike tot stadsfiets. Zowel nieuw als tweedehands. Heb je accessoires bij je fiets? Dan kun je deze ook eenvoudig meeverzekeren. Bij het verzekeren van je fiets of e-bike heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Wij helpen je graag de fietsverzekering te vinden die bij jou en je fiets past.


Offerte fietsverzekering? Klik hier!

De voordelen van Recreatie Zeker

Fietsverzekeringen vergelijken

Wij vergelijken de verschillende fietsverzekeringen

Fietsverzekering schade claimservice

Wij helpen je je schade vergoed te krijgen

Fietsverzekering zorgeloos overstappen

Makkelijk en zorgeloos overstappen

Fietsverzekering betrouwbaar advies

Een betrouwbaar en vriendelijk deskundig advies

Een stadsfiets of een e-bike?

Heb je een e-bike of een "gewone" fiets. Niet alleen fiets een e-bike heel anders ook verzekeraars zien dit als een ander risico dan een "gewone" fiets. Kies hieronder daarom voor wat voor fiets je hebt en ga direct naar de juiste pagina om te berekenen wat een verzekering van jouw stadsfiets of e-bike kost. 

Fijn dat Recreatie Zeker meteen actie onderneemt. Dat is niet overal zo, hoor!


Dick Verstoep

Moordrecht

De premie die we geoffreerd kregen was verrassend laag. We werden vriendelijk en deskundig geholpen en het gevoel was goed!

Aafke en Hessel Evers

Drachten

Je fiets of e-bike verzekeren? 

Lees hieronder wat je moet weten over fietsverzekeringen.

E-bike of stadsfiets verzekeren

E-bike of stadsfiets verzekeren

Een e-bike is ideaal voor recreatief gebruik. De laatste jaren worden e-bikes ook steeds vaker gekocht voor woon-werkverkeer en om naar school te gaan. De elektrische ondersteuning van een e-bike stopt rond de 25 km/h en er geldt geen helm- en verzekeringsplicht.

Het gemak van een gewone stadsfiets maar wel altijd met wind mee. Bij Recreatie Zeker ben je zowel voor het verzekeren van een e-bike als stadsfiets op het juiste adres. 

Vraag hier je offerte aan

Je fiets verzekeren met een aflopend of doorlopende fietsverzekering

Je fiets verzekeren met een aflopend of doorlopende fietsverzekering?

Je kan je fiets verzekeren met een aflopende of een doorlopende fietsverzekering. Een aflopende fietsverzekering sluit je af voor 3 of 5 jaar. De premie betaal je vooraf in een keer. Bij diefstal wordt een nieuwe fiets vergoed, maar krijg je niets terug van de al betaalde premie.

Bij een doorlopende fietsverzekering betaal je de premie eens per maand of eens per (half)jaar. Deze verzekering heeft geen vaste looptijd. Na 3 jaar ben je soms wel iets duurder uit dan bij een aflopende fietsverzekering. Maar wordt je fiets na een paar maanden gestolen, dan wordt de volledige schade vergoed en ben je geen vooruitbetaalde premie kwijt.

Vraag hier je offerte aan!

Je fiets verzekeren tegen diefstal of diefstal + casco

Je fiets verzekeren tegen diefstal of diefstal + casco?

Wil je jouw fiets verzekeren tegen diefstal of diefstal + casco? Wanneer je wilt dat schade bij vallen, brand of een aanrijding verzekerd is, kies er dan voor om je fiets volledig casco te verzekeren. De premie voor de volledig casco dekking is wel iets duurder. Ook betaal je in de meeste schadegevallen € 25 eigen risico. Bij volledige, onherstelbare beschadiging van de fiets geldt geen eigen risico.

Je kunt je fiets ook alleen verzekeren voor diefstal. Wordt je fiets gestolen? Dan ontvang je in de eerste drie jaar van de verzekering meestal de aankoopwaarde van je fiets terug. Na drie jaar gelden er afschrijvingen. Je bent altijd wereldwijd verzekerd voor diefstal. Je kunt je fiets dus gerust meenemen op vakantie. Meestal betaal je bij een diefstalverzekering geen eigen risico.

Vraag hier je offerte aan

Tweedehands fietsen verzekeren

Tweedehands fietsen verzekeren

Ook tweedehands fietsen kun je verzekeren bij Recreatie Zeker. Bij schade moet de verzekerde waarde van de fiets worden aangetoond via een aankoopnota of taxatierapport van een rijwielspecialist. Kan deze waarde niet worden aangetoond of Is de aankoopnota of het taxatierapport bij de start van de verzekering ouder dan 6 maanden? Dan wordt bij schade niet uitgegaan van de verzekerde waarde maar van de dagwaarde van de fiets.

Vraag hier je offerte aan!

Aanvullende dekkingen fietsverzekeringen

Aanvullende dekkingen fietsverzekeringen

Naast de keuze voor diefstal of diefstal + casco kan je op de fietsverzekering ook nog kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen:

Ongevallen-opzittendendekking

Met deze verzekering heb je recht op een uitkering als je door een fietsongeval (gedeeltelijk) invalide blijft. Bij overlijden als gevolg van een fietsongeval hebben nabestaande recht op een uitkering.

Verhaalsrechtsbijstand

Hiermee wordt de schade die jij hebt opgelopen bij een verkeersongeval verhaald.

Pechhulpdekking

Pechhulp in Nederland en grensstreken (tot 30 kilometer over de grens) wordt door de meeste verzekeraars standaard of optioneel aangeboden. 

Vraag hier je offerte aan!

speed pedelec verzekeren

Speed pedelec verzekeren

De wet verplicht iedereen die met een high speed e-bike of speed pedelec op de openbare weg rijdt, zich te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Unigarant Verzekeringen biedt de mogelijkheid om jouw High Speed E-bike hier voor te verzekeren. Daarnaast kun je je kostbare high speed e-bike ook verzekeren tegen Diefstal en Beschadiging.

Tijdelijke bonus! Verdien je premie terug.

Sluit je een fietsverzekering af bij Recreatie Zeker dan krijg je 5% korting op je autoverzekering wanneer je deze ook bij ons afsluit. Je polisnummer van fietsverzekering is de kortingscode voor 5% korting op je autoverzekering!

Een stadsfiets of een e-bike?

Heb je een e-bike of een "gewone" fiets. Niet alleen fiets een e-bike heel anders ook verzekeraars zien dit als een ander risico dan een "gewone" fiets. Kies hieronder daarom voor wat voor fiets je hebt en ga direct naar de juiste pagina om te berekenen wat een verzekering van jouw stadsfiets of e-bike kost.