Caravanverzekering

Caravanverzekering

Je caravan verzekeren? Wij haken je graag aan.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Een caravanverzekering afsluiten is een verstandige beslissing. De prijzen van nieuwe caravans zijn de laatste jaren alleen maar hoger geworden en ook occasion caravans houden hun waarde steeds langer vast. Een goede caravanverzekering beschermt je caravan tegen de steeds hoger wordende kosten van reparatie of in het ergste geval een totaal verlies.

De meest geclaimde schades op een caravanverzekering zijn de reparatiekosten van een schades veroorzaakt door een aanrijding. Bij het manouvreren op de camping of bij een tolpoort of benzinestation zwenkt de caravan iets te ver uit of stuur je net te vroeg in waardoor de caravan een lelijke beschadiging oploopt. Gelukkig gaan de meeste caravans niet total loss door een dergelijke schade en kan je caravan door de eigen dealer of een vakkundig schadeherstelbedrijf weer keurig hersteld worden. Een dergelijke reparatie loopt wel al snel in de duizende euro's. Met een goede caravanverzekering worden deze kosten vergoed zonder dat je deze eerst hoeft voor te schieten. 

Wij zijn zelf ook caravaners en weten dus waar je tegenaan kunt lopen (rijden). Je krijgt bij ons dan ook altijd eerst een duidelijke offerte met toelichting zodat je weet wat je van je caravanverzekering en van ons mag verwachten.

De voordelen van Recreatie Zeker

caravanverzekeringen vergelijken

Wij vergelijken de verschillende caravanverzekeringen

caravanverzekering claimservice

Wij helpen je je schade vergoed te krijgen

caravanverzekering - overstapservice

Wij maken het overstappen eenvoudig

caravanverzekering - betrouwbaar advies

Een betrouwbaar, vriendelijk en deskundig advies

Ontdek wat jij kan besparen op je caravanverzekering

Wat zeggen onze klanten?

Fijn dat Recreatie Zeker meteen actie onderneemt. Dat is niet overal zo, hoor!


Dick Verstoep

Moordrecht

De premie die we geoffreerd kregen was verrassend laag. We werden vriendelijk en deskundig geholpen en het gevoel was goed!

Aafke en Hessel Evers

Drachten

Je caravan verzekeren? 

Lees hieronder wat je moet weten over caravanverzekeringen.

is een caravanverzekering verplicht

Is een caravanverzekering verplicht?

Ben ik eigenlijk verplicht om mijn caravan te verzekeren? 

Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord hierop is: "nee, een caravanverzekering is niet verplicht". In tegenstelling tot wat het geval is bij een auto, ben je niet wettelijk verplicht je caravan te verzekeren tegen schade die je met je caravan aan andere zou kunnen toebrengen. Sterker nog. De schade die je met je caravan toebrengt aan andere is verzekerd onder de dekking voor de Wettelijke Aansprakelijkheid van het trekkende voertuig. Dit geldt zolang de caravan is gekoppeld aan het trekkende voertuig of na afkoppeling nog niet veilig tot stilstand is gekomen buiten het verkeer. Om in het buitenland aan te kunnen tonen dat je caravan verzekerd is tegen aansprakelijkheid blijft het verstandig om bij je autoverzekeraar een aparte groene kaart aan te vragen voor de caravan.

Je caravan verzekeren waardegarantie

Je caravan verzekeren tegen nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde?

Wanneer je caravan door een aanrijding totaal verloren gaat of wordt gestolen, dan wil je natuurlijk een schade-uitkering ontvangen waarmee je weer een vergelijkbare caravan kunt terugkopen.

De nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling zijn dan ook belangrijk om mee te nemen in de keuze van jouw caravanverzekering. Deze regelingen geven aan hoe lang je bij totaal verlies het aanschafbedrag terugkrijgt in plaats van de dagwaarde. Bij een enkele verzekeraar is het ook mogelijk om de huidige waarde van je caravan ook voor langere tijd vast te zetten. Het maakt dan niet uit hoe lang geleden je je caravan hebt gekocht. Bij de meeste waardegarantieregelingen wordt er in aansluiting op deze periode ook nog een jaar of 2 a 3 een gunstige afschrijvingsregeling aangeboden.

Caravanverzekering met Allrisk of Beperkt Casco dekking

Caravanverzekering met Allrisk of Beperkt Casco dekking?

Veel verzekeraars bieden standaard een allriskdekking voor de caravan aan. Toch is het bij een aantal verzekeraars ook mogelijk om een beperkt cascodekking voor de caravan af te sluiten. Voor oudere caravans is dit vaak een gunstig alternatief voor de duurdere allriskverzekering.

Beperkt Casco

Naast de schade die je bij een ander veroorzaakt, is met beperkt casco ook bijvoorbeeld brand en diefstal verzekerd. De meeste mensen beginnen te overwegen om hun caravan voor beperkt casco te verzekeren wanneer deze meer dan 15 jaar oud is.

Volledig Casco (Allrisk)

Caravans worden steeds duurder en houden steeds langer hun waarde vast. Voor veel mensen aanleiding om de caravan voor langere tijd op basis van een Volledig Casco dekking te verzekeren. Deze dekking wordt ook wel een allriskverzekering genoemd. Dit is de meest uitgebreide en dus ook duurste caravanverzekering. Als je zelf schade hebt veroorzaakt aan je caravan, vergoedt een allriskverzekering óók deze schade.

Hagelschade meeverzekeren op de caravanverzekering

Hagelschade meeverzekeren op de caravanverzekering?

Hagelschade meeverzekeren op de caravanverzekering wordt steeds belangrijker. Extreme weersomstandigheden en zware hagelbuien komen de laatste jaren steeds vaker voor. Niet meer alleen in de Ardeche in Frankrijk of rondom het Gardameer in Italië, maar ook in Nederland is menig kampeerder de afgelopen jaren getroffen door hagelstenen zo groot als pingpongballetjes. Deze hagelbuien veroorzaken zeer veel schade en de reparatiekosten zijn dan ook hoog. Veel caravanfabrikanten (zoals Knaus, Adria, LMC etc.) leveren hun caravans tegenwoordig standaard met een hagelbestendig dak. Omdat stevige hagelbuien vaak gepaard gaan met harde windstoten, beperkt hagelschade zich echter niet tot alleen de daken. Helaas zien we regelmatig door hagel beschadigde caravans waarbij de zijwanden ook zwaar zijn beschadigd en soms de ramen er uitgehageld zijn. Wees daarom voorzichtig met het uitsluiten van hagelschade wanneer je caravan een hagelbestendig dak heeft.

Caravanverzekering voor oudere caravans

Caravanverzekering voor oudere caravans

Zoek je een caravanverzekering voor een oudere caravan? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Caravans worden steeds degelijker gebouwd en gaan daardoor ook steeds langer mee. Daarnaast zijn de meeste kampeerders zuinig op hun caravan en wordt deze regelmatig onderhouden. Caravans blijven dan ook steeds langer een behoorlijke waarde vasthouden. Toch zijn er een aantal verzekeraars die geen caravans verzekeren van 15 jaar of ouder. Bij Recreatie Zeker kun je ook deze oudere caravans probleemloos verzekeren.

Voortent, luifel, accessoires en inboedel van je caravan meeverzekeren

Voortent, luifel, accessoires en inboedel van je caravan meeverzekeren?

Of je voortent, luifel, accessoires en inboedel van je caravan moet verzekeren is tegenwoordig eigenlijk geen vraag meer. Naast de extra’s die op een nieuwe caravan al vanaf de fabriek worden meegeleverd, kan je bij de dealer je caravan ook nog verfraaien met andere accessoires. Veel gekozen accessoires zijn een mover, fietsendragers en schotelontvangers. Deze accessoires vertegenwoordigen vaak een aanzienlijk bedrag van soms wel 20% tot 25% van de waarde van de caravan. Wanneer je een caravan hebt, heb je negen van de tien keer ook een voortent of luifel. De gemiddelde waarde van een luifel of voortent ligt al snel tussen de € 750,- en de € 1.500,-. Net als de accessoires kunnen de voortent en luifel op iedere caravanverzekering worden meeverzekerd. Dit gebeurd dan meestal tegen dezelfde risico’s als waarvoor de caravan is verzekerd. Bij sommige verzekeraars is de voortent of luifel al standaard tot een gemaximeerd bedrag meeverzekerd.

Tijdelijke bonus! Verdien je premie terug.

Sluit je een caravanverzekering af bij Recreatie Zeker dan krijg je 5% korting op je autoverzekering wanneer je deze ook bij ons afsluit. Je polisnummer van caravanverzekering is de kortingscode voor 5% korting op je autoverzekering!

Ook benieuwd naar onze caravanverzekering?