Autoverzekering

Autoverzekering

Je auto verzekeren? Wij wijzen je de weg!

Autoverzekering is ook een recreatieverzekering

Je autoverzekering is natuurlijk ook een recreatieverzekering. Waar zou je tenslotte heen gaan met je caravan of vouwwagen wanneer je geen goede auto zou hebben om hem daar naartoe te brengen? Ook de boot gaat vaak achter de auto op de trailer en ongeveer 60% van de Nederlanders gaat met de auto op vakantie. Wij adviseren je daarom een goede autoverzekering die ook goed aansluit bij je andere recreatieverzekeringen.

De voordelen van Recreatie Zeker

Autoverzekeringen vergelijken

Wij vergelijken de verschillende autoverzekeringen

Autoverzekering schade claimservice

Wij helpen je je schade vergoed te krijgen

Autoverzekering overstapservice

Makkelijk en zorgeloos overstappen

Autoverzekering betrouwbaar advies

Een betrouwbaar en vriendelijk deskundig advies

Ontdek wat jij kan besparen op je autoverzekering

Autoverzekering WA, Beperkt Casco of Allrisk

WA, Beperkt Casco of Allrisk

Bij het afsluiten van je autoverzekering begin je met een keuze te maken uit de 3 dekkingen voor de basisverzekering. Over het algemeen geldt het volgende:

WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Deze autoverzekering is verplicht en verzekert je tegen schade aan andere weggebruikers. Wanneer een auto ouder is dan 10 jaar en nog maar een beperkte dagwaarde heeft, kiezen de meeste mensen ervoor om hun auto nog alleen WA te verzekeren.

Beperkt Casco (WA+)

De beperkt casco dekking dekt meer dan een WA-verzekering. Naast de schade die je bij een ander veroorzaakt, is met beperkt casco ook bijvoorbeeld ruitschade en stormschade verzekerd. De meeste mensen kiezen voor beperkt casco wanneer hun auto tussen 6 jaar tot 10 jaar oud is.

Volledig Casco (Allrisk)

Voor een auto tot 6 jaar oud kun je het best een Volledig Casco dekking afsluiten. Dit heet ook wel een allriskverzekering. Als je zelf schade hebt veroorzaakt, vergoedt een allriskverzekering óók de schade aan je eigen auto.

Je auto verzekeren? 

Lees hieronder wat je moet weten over autoverzekeringen.

Je auto verzekeren tegen dagwaarde, aanschafwaarde of nieuwwaarde

Je auto verzekeren tegen dagwaarde, aanschafwaarde of nieuwwaarde?

De dagwaarde is de waarde van een auto direct voor een schade of diefstal. Deze dagwaarde wordt vaak bepaald op basis van de ANWB / Bovag koerslijst. Dit is de maximale schade die je krijgt vergoed bij schade, maar er zijn uitzonderingen.

Bij nieuwe auto’s tot 12 maanden oud kun je meestal een beroep doen op de nieuwwaarderegeling. Sommige autoverzekeraars bieden, tegen een toeslag, een verlengde nieuwwaarderegeling tot 24 of 36 maanden.

Koop je een tweedehands auto dan bieden sommige autoverzekeraars een beperkt of volledig casco autoverzekering aan met aanschafwaarderegeling. Daarmee krijg je tot 3 jaar na de aankoop van je auto de aanschafwaarde vergoed ten gevolge van een verzekerd risico’s.

Een lage premie is geen garantie voor een goede autoverzekering

Een lage premie is geen garantie voor een goede autoverzekering

Natuurlijk is de premie belangrijk bij de keuze van je autoverzekering. Toch is het verstandig om eerst te bepalen wat je nodig hebt en welke dekkingen jij belangrijk vindt. Dus bepaal op basis van jouw persoonlijke situatie en je auto of je deze WA, Beperkt Casco of allrisk wilt verzekeren? Wil je misschien daarnaast nog een verlengde nieuwwaarderegeling, gunstige occasionregeling of no-claim beschermer afsluiten? Vergelijk vervolgens de verschillende autoverzekeraars op onze website en kies de autoverzekering die en het past bij jouw wensen.

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Met autoverzekeringen vergelijken kan je veel geld besparen. Het is dan ook verstandig om de verschillen eens goed te bekijken. Blijf daarbij wel altijd in je achterhoofd houden wat voor jou het belangrijkste is. Is dat een lage(re) premie of een hoge(re) uitkering wanneer je een keer schade hebt.

In de vergelijking die je op onze site kunt maken is nog geen rekening gehouden met de korting van 5% die je krijgt wanneer je ook je caravanverzekering bij ons hebt lopen. Bekijk ook eens onze 10 tips en een bonustip over het vergelijken van autoverzekeringen.

Je tweede auto verzekeren

Je tweede auto verzekeren

Bij veel verzekeraars kun je een tweede auto binnen het gezin onder gunstige voorwaarden verzekeren met een 'tweede gezinsautoregeling'. Hiermee krijg je dezelfde no-claimkorting als bij de eerste auto of een andere premiekorting. Hier hangen meestal wel een aantal voorwaarden aan:

  • Bij sommige verzekeraars mag je tussen de laatste 1 en 5 jaar geen schade hebben geclaimd.
  • Vaak moeten beide bestuurders ouder zijn dan 24 jaar zijn.
  • De meeste verzekeraars sluiten auto’s van inwonende kinderen uit.

Ook de tweede auto krijg je 5% korting wanneer je ook je caravanverzekering bij ons verzekerd hebt.

Tijdelijke bonus! Verdien je premie terug.

Sluit je naast je autoverzekering nog een andere recreatieverzekering af bij Recreatie Zeker dan krijg je 5% korting op je autoverzekering wanneer je deze ook bij ons afsluit. Je polisnummer van je andere recreatieverzekering is de kortingscode voor 5% korting op je autoverzekering!

Ook benieuwd naar onze autoverzekering