Hoeveel kost een caravanverzekering?

Hoeveel kost een caravanverzekeringHoeveel kost een caravanverzekering?


Hoeveel een verzekering kost is van een aantal verschillende factoren afhankelijk. Op basis van de gegevens van je caravan en de keuzes voor de verschillende aanvullende dekkingen bepalen caravanverzekeraars de premie. Naast de premie betaal je bij het afsluiten van een caravanverzekering vaak ook nog poliskosten. De hoogte van deze kosten variëren per verzekeraar maar bedragen gemiddeld zo’n € 5,-. Over de premie en de poliskosten betaal je vervolgens nog 21% assurantiebelasting.

De premie van een caravanverzekering is opgebouwd uit een aantal elementen:
  • Het grootste gedeelte van de premie wordt door de verzekeraar gereserveerd en gebruikt om de schades te betalen die worden geclaimd.
  • Een kleiner deel van de premie rekent de verzekeraar ter dekking van de kosten die een verzekeraar maakt. Je kan hierbij denken aan de kosten voor het personeel, de gebouwen etc.
  • Ongeveer 5 tot 7 procent van iedere Euro premie wil een verzekeraar overhouden aan winst.
  • Tenslotte gaat ongeveer 25% van de premie op aan verkoopkosten. Bij verzekeraars die werken met tussenpersonen gaat 20% op aan provisie. Bij verzekeraars die rechtstreeks aan consumenten verkopen worden deze kosten veelal volledig uitgegeven aan het maken van reclame op radio, t.v. en op internet (Facebook, Google etc.).

  • Wanneer je een abonnement hebt afgesloten betaal je veelal geen provisie.
Reactie plaatsen