Aanvullende dekkingen caravanverzekering

Aanvullende dekkingen caravanverzekeringAanvullende dekkingen caravanverzekering


De aanvullende dekkingen caravanverzekering zijn een aanvulling op de basisverzekering zoals Beperk Casco of Volledig Casco (allrisk). Je kan hiermee je caravanverzekering helemaal naar eigen behoeften samenstellen. Wees je er alleen van bewust dat al deze extra dekkingen ook extra premie kosten.

Hagelschadedekking
Hagelschade komt steeds vaker voor en het wordt dan ook steeds belangrijker om een goede hagelschadedekking af te sluiten. Caravanfabrikanten leveren hun modellen steeds vaker standaard af met een hagelbestendig dak. Sommige caravaneigenaren denken dat ze voor een caravan met zo’n hagelbestendig dak geen hagelschadedekking hoeven af te sluiten. De praktijk wijst helaas anders uit. Door zware hagelstormen, die we de laatste jaren ook in ons eigen land zien, blijft de schade aan caravans niet beperkt tot alleen het dak. Hagelstenen zo groot als pingpongballen gecombineerd met harde windstoten zorgen ervoor dat ook de zijwanden en ramen niet onbeschadigd blijven. Een hagelbestendig dak heeft dan vaak wel een schade beperkende werking maar voorkomt het niet. Vanwege deze schadebeperking geven veel verzekeraars wel korting op de premie van het verzekeren van hagelschade op caravans met een hagelbestendig dak.

Voortent/luifel meeverzekeren
Wanneer je een caravan hebt, heb je negen van de tien keer ook een voortent of luifel. De gemiddelde waarde van een luifel of voortent ligt al snel tussen de € 750,- en de € 1.500,-. De voortent en luifel kunnen op iedere caravanverzekering worden meeverzekerd. Dit gebeurd dan veelal tegen dezelfde risico’s als waarvoor de caravan is verzekerd. Bij sommige verzekeraars is de voortent of luifel al standaard tot een gemaximeerd bedrag meeverzekerd.

Accessoires meeverzekeren
Naast de extra’s die op een nieuwe caravan al vanaf de fabriek worden meegeleverd, kan je bij de dealer je caravan ook nog uitbreiden met andere accessoires. Veel gekozen accessoires zijn een mover, fietsendragers en schotelontvangers. Je kunt verder ook nog denken aan airco’s en levellers (een systeem om met een druk op de knop je caravan waterpas te zetten). Deze accessoires vertegenwoordigen vaak een aanzienlijk bedrag van soms wel 20% tot 25% van de waarde van de caravan. Verstandig om deze caravanaccessoires dus ook goed te verzekeren.

Inboedel meeverzekeren
Kampeerders verzamelen in de loop van de jaren steeds meer kampeerspullen die vaak permanent in de caravan worden bewaard. De waarde van al deze spullen loopt soms behoorlijk op. Onder inboedel wordt veelal verstaan de spullen die je meeneemt als je op reis gaat met je caravanNiet alle verzekeraars gaan hier op eenzelfde manier mee om. Zo dekt de ene verzekeraar onder inboedel wel foto-, film-, computer- en telecommunicatieapparatuur en de andere verzekeraar weer niet. Check dus altijd ook de algemene voorwaarden van je caravanverzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Particuliere verhuur meeverzekeren
Steeds meer kampeerders kiezen ervoor om op de momenten dat zij de caravan zelf niet gebruiken, deze te verhuren aan particulieren die zelf geen caravan hebben. Dit kan bijvoorbeeld via websites als www.camptoo.nl. Een voordeel hiervan kan zijn dat je hierdoor (een deel van) je jaarlijkse vaste kosten kunt terugverdienen. Caravanverzekeraars beschouwen het verhuren van je caravan als een hoger risico en sluiten dit dan ook standaard uit op hun caravanverzekering. Bij sommige verzekeraars kun je het particulier verhuren tegen een toeslag dan meeverzekeren.

Hulpverlening en/of vervangend vervoer meeverzekeren
De meeste caravanverzekeringen geven standaard dekking voor hulpverlening wanneer je caravan door een verzekerde gebeurtenis niet meer achter de auto kan worden meegenomen. Vaak is er dan ook dekking voor de kosten van een vervangende accommodatie of caravan. Bij een enkele verzekeraar is hulpverlening en vervangend vervoer niet standaard verzekerd. Hiervoor wordt een toeslag gerekend van in totaal € 25,-. Met deze dekking geven ze wel meteen de ruimste dekking op dit gebied, waarbij niet alleen de caravan maar ook het trekkende voertuig is meeverzekerd.
Reactie plaatsen