Welke verplichtingen heb ik op de autoverzekering?

Welke verplichtingen heb ik op de autoverzekeringWelke verplichtingen heb ik op de autoverzekering?


Net als bij iedere verzekering heb je ook op de autoverzekering een aantal verplichtingen waar je als verzekerde aan moet houden. De meeste verplichtingen zijn vrij voor de hand liggend, maar het is handig om van de belangrijkste op de hoogte te zijn. Check de polis van je autoverzekering voor de specifieke voorwaarden en uitsluitingen en voorkom dat je dekking vervalt omdat je je niet aan één van de verplichtingen hebt gehouden.
Onderstaand een aantal verplichtingen waar je je als verzekerde aan moet houden:
  • Je verzekeraar volledige en juiste informatie geven bij het afsluiten.
  • De premie op tijd betalen.
  • Doorgeven wanneer er tijdens de looptijd van je autoverzekering belangrijke veranderingen plaatsvinden, zoals de verkoop van je auto, verhuizing of extra kilometers die je moet rijden door bijvoorbeeld een nieuwe baan.
  • Doorgeven als iemand anders de regelmatige bestuurder wordt.
  • Als verzekerde moet je er alles aan doen om schade te voorkomen. Dit is een beetje een open deur, maar wordt per verzekeraar anders geïnterpreteerd.
  • De verzekeraar bij schade zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van de omvang en oorzaak van de schade.
  • Een autoverzekering is meestal ook geldig in het buitenland, maar niet als je te lang weggaat. Bij sommige verzekeraars moet je bijvoorbeeld doorgeven wanneer je langer dan 3 maanden naar het buitenland gaat.

Verder zijn er algemene uitsluitingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het opzettelijk veroorzaken van schade, het rijden met een ongeldig rijbewijs, het verhuren van je auto, je auto gebruiken als taxi en het deelnemen aan wedstrijden met je auto.

Kijk voor meer informatie of een vrijblijvende offerte ook op onze productpagina.
Reactie plaatsen