Hoe stap ik over naar een andere autoverzekering?

Hoe stap ik over naar een andere autoverzekeringHoe stap ik over naar een andere autoverzekering?


Omdat verzekeringen sinds maart 2010 niet meer automatisch verlengd mogen worden, is overstappen naar een andere autoverzekering tegenwoordig vrij eenvoudig,. Bij de meeste autoverzekeringen sluit je een verzekering voor één jaar en daarna kun je op ieder moment overstappen.

Op het polisblad van je huidige autoverzekering staat de contractvervaldatum en per die datum kun je dagelijks opzeggen en heb je te maken met een opzegtermijn van één maand. Bij sommige verzekeraars is de autoverzekering in het eerste jaar ook dagelijks opzegbaar.

Om te voorkomen dat je auto niet meer verzekerd is, is het belangrijk dat je je huidige autoverzekering pas opzegt zodra je bent geaccepteerd bij je nieuwe verzekeraar. Verzekeraars zijn namelijk niet verplicht om iedereen te accepteren.

Wanneer je je autoverzekering bij ons gaat verzekeren dan bieden wij je een opzegservice. Wanneer je wilt dat wij je lopende autoverzekering opzeggen, ga dan naar deze opzegservice. Wij zorgen er dan voor dat de nieuwe autoverzekering ingaat als je huidige verzekering afloopt.

Als je zelf het overstappen wilt regelen kun je dit vaak telefonisch, per e-mail of schriftelijk doen. Hou dan in ieder geval je polisnummer bij de hand.

Kijk voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op onze productpagina.
Reactie plaatsen