Polis camperverzekering

Polis camperverzekeringPolis camperverzekering


Wanneer je een camperverzekering afsluit, ga je een contract aan met een verzekeraar. Dit contract wordt vastgelegd in een polisblad en de polisvoorwaarden. Samen heet dit de polis camperverzekering.

 Polisblad

Op het polisblad staan de belangrijkste gegevens en de afspraken die je contractueel bent aangegaan. Denk hierbij aan de hoogte van de premie, of je per jaar of per maand betaalt, dekkingen en voor welke camper de verzekering geldt.

Op het polisblad vind je ook het polisnummer en de contractvervaldatum. Dit is de datum wanneer je eventueel naar een andere verzekeraar kunt overstappen. Op het polisblad lees je ook welke polisvoorwaarden bij de camperverzekering horen.

 Polisvoorwaarden camperverzekering

In de polisvoorwaarden lees je de details van de camperverzekering. Deze voorwaarden zijn algemeen en horen bij de polis die je hebt afgesloten. Een camperverzekering bestaat uit vele dekkingen en daarom zijn de polisvoorwaarden van een camperverzekering vaak heel uitgebreid. Dit zijn niet de meest leesbare documenten, maar wel belangrijk om te checken voordat je een camperverzekering afsluit.

Als je een nieuwe camper koopt staat er bijvoorbeeld in vermeld hoeveel maanden na aankoop je een nieuwe camper krijgt bij diefstal of total loss, of hoe de hulpverlening is geregeld in het buitenland. Er staat ook in hoe hoog de maximale dekkingen zijn en waar je op moet letten om uitsluiting te voorkomen.

Welke informatie vind je zoal in de polis camperverzekering?
  • polisnummer
  • dekkingen (verzekerde risico’s)
  • eigen risico’s
  • uitsluitingen
  • no-claim trede
  • rechten en verplichtingen

 Groene Kaart

Bij het polisblad ontvang je tevens de Groene Kaart. Dit is een Internationaal Motorrijtuigenverzekeringsbewijs. Het is belangrijk om deze Groene Kaart bij je autopapieren te bewaren. Op de kaart staat onder meer in welke landen de camperverzekering geldig is en details van de verzekerde en verzekering. In de toelichting staat onder mee wat je moet doen bij schade en diefstal.

 Check het polisblad voordat je overstapt

Als je van plan bent om over te stappen naar een andere camperverzekeraar, kun je op het polisblad checken tot wanneer de camperverzekering loopt. De meeste verzekeraars hanteren een contractduur van 1 jaar en daarna kun je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Bij sommige verzekeraars kun je ook het eerste jaar dagelijks opzeggen.

Kijk voor meer informatie of een vrijblijvende offerte op onze productpagina.
Reactie plaatsen