Je boot verzekeren? De beste bootverzekering vind je hier.

Je boot verzekeren zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over schade aan je boot of schade die je daarmee aan andere zou kunnen toebrengen. Voor de ware watersporter is er maar één manier om echt te ontspannen en van de vrijheid te genieten: heerlijk een stukje varen op je eigen boot. Met de wind in je haren en de zon op je gezicht, genieten van het leven op het water. Of het nu gaat om een sloep, een motorkruiser of een zeiljacht, iedereen wil zijn kostbare boot goed verzekeren.

Vrijheid

Elke boot is anders en iedereen gaat weer op een andere manier met zijn boot om. Of je nu boot verzekerenjaarlijks de vrijheid zoekt door heel Europa door te trekken of juist heerlijk een ligplaats hebt ergens op een mooi plekje in een Nederlandse jachthaven, je zoekt een bootverzekering die diezelfde vrijheid biedt en aansluit bij jouw verzekeringsbehoefte.

Recreatie Zeker werkt daarom alleen met verzekeraars die maatwerk bieden. Je kunt daardoor zelf naar jouw wensen en verwachtingen je boot verzekeren. Geen verzekering met voor jou onnodige dekkingen maar uitsluitend verzekeren wat voor jou belangrijk is. Je betaalt daardoor alleen voor de dekking die je zelf kiest.

Kies de beste bootverzekering voor jou en je boot

Jij staat aan het roer dus jij maakt de keuzes!

Recreatie Zeker bied je, net als bij het varen zelf, alle vrijheid om de keuzes te maken die het beste passen bij jouw wensen, verwachtingen en boot.

Ten behoeve van jezelf:

 • ongevallen opzittende bij letsel en overlijden bestuurder en/of passagier.Bootverzekering
 • rechtsbijstand voor alles wat speelt rond het bezit en gebruik van een boot.

Ten behoeve van je boot

 • kies je voor WA, WA met brand en diefstal of een volledige allrisk?
 • wil je particulier verhuur meeverzekeren?
 • verzeker je ook meteen je volgboot en/of boottrailer mee?
 • kies je voor het verzekeren van de dagwaarde van de boot of past een dekking met 3 jaar waardegarantie beter bij jou?

Welke boten verzekeren wij allemaal

Onderstaand een opsomming van de boten die wij allemaal verzekeren en wat wij daarmee bedoelen. Staat jouw boot er niet tussen, neem dan contact met ons op. Vaak kunnen wij je boot toch verzekeren.

 • Motorkruiser: Een door een motor of motoren voortgestuwd en op geen andere wijze zich voortbewegend vaartuig , dat niet sneller vaart dan 30 km per uur. Deze vaartuigen hebben een dag- en nachtaccommodatie.
 • Vis- of consoleboot: Een vaartuig voortgestuwd door een motor (minder dan 40 pk), zonder nachtaccommodatie.
 • Sloep of vlet: Een voor beschutte wateren geschikt vaartuig veelal voorzien van kabelaring zonder nachtaccommodatie.
 • Kajuitzeilboot: Een door door zeilen en een (hulp)motor voortgestuwd vaartuig met een dag- en nachtaccommodatie.
 • Open zeilboot: Een door zeilen en eventueel een buitenboordmotor voortgestuwd vaartuig zonder duidelijke nachtaccommodatie.
 • Opblaasboot / rubberboot: Een vaartuig met een opblaasbaar gedeelte, zonder nachtaccommodatie. Bij veel verzekeraars geldt voor rubberboten een verhoogd tarief ten opzichte van bijvoorbeeld open vaartuigen. Ongeacht het aantal pk’s van de buitenboordmotor blijft een opblaasboot / rubberboot dan ‘ingeschaald’ worden in het ‘opblaasboot / rubberboot tarief’.
 • Speedboot: Een door een motor van meer dan 40 pk voortgestuwd open vaartuig korter dan 6,5 meter.
 • Kajuitspeedboot: Een door een motor van meer dan 40 pk voortgestuwd open vaartuig korter dan 6,5 meter met een dag- en nachtaccommodatie.
 • Motorzeiler: Een combinatie van een kajuitzeiljacht en een motorkruiser

Onze watersport partners

Om onze klanten op de hoogte te houden van interessante ontwikkelingen op watersportgebied en je te laten profiteren van gunstige aanbiedingen of interessante informatie, werken we samen met een aantal partners. Ga hiervoor naar onze partner pagina, door te klikken op onderstaande button.

Wil je ook partner worden van Recreatie Zeker? Neem dan contact op via ons partnerformulier of bekijk onze partners.