Rij je niet het hele jaar motor maar betaal je wel het hele jaar premie?

Europeesche Verzekeringen heeft de motorverzekering voor recreatieve rijders. Recreatieve rijders rijden motor om te kunnen genieten van omstandigheden en het gevoel van vrijheid. Daarvoor is het leukst wanneer het mooi weer is en de wegomstandigheden goed. Voor deze motorrijders heeft de Europeesche een motorverzekering waarbij je kunt kiezen voor korting wanneer je maar een beperkt deel van het jaar motor rijdt. Rij je alleen motor tijdens de periode dat de zomertijd van toepassing is, krijg je 25% korting op de premie. Rij je geen motor in de wintermaanden december, januari en februari dan krijg je 15% korting op je premie. Ga naar het offerte formulier en ontdek wat jij kunt besparen op je motorverzekering

Bespaar met de spiegelkorting / bonusplanMotor rijden is het ultieme gevoel van vrijheid. Het gevoel van vrijheid rijdend in de openlucht en de mooie omgeving in combinatie met het gevoel van controle over de motor en de keuze van de route. Maar ook de vrijheid om zelf te kiezen wanneer en waar je op je motor wilt rijden. Motor rijden is de beleving waarin mens en machine centraal staan.

Het gevoel van vrijheid en controle laten wij terug komen is onze motorverzekering op maat. De keuze wat je wilt verzekeren, de keuze waar je wilt verzekeren en de keuze hoe je wilt verzekeren.

Ook schadevrije jaren autoverzekering tellen mee tot wel 75% no-claim korting

Jij zit aan het stuur dus jij bepaalt de keuzes. Volgens onze vergelijking heeft Europeesche Verzekeringen de beste motorverzekering van Nederland met volledige keuzevrijheid van samenstelling van de dekking. Daarnaast is Europeesche Verzekeringen de enige verzekeraar van motoren die de schadevrije jaren die je al hebt opgebouwd op je autoverzekering meeneemt naar de verzekering van je motor. Je autoverzekering hoeft daarvoor niet eens bij de Europeesche te zijn afgesloten. Dit levert al gauw enorm veel voordeel op.

Voordelen beste motorverzekering

In het kort nog even de voordelen van de beste motorverzekering op een rijtje:

 1. De gemakkelijke motorverzekering voor elk type motor met volop keuzevrijheid
 2. Tweedehands motor tegen aankoopwaarde verzekerd
 3. Minder betalen dankzij winterstoptarief of zomertijdtarief, ideaal voor de recreatieve rijder
 4. Unieke spiegelkorting/bonusplan met overname schadevrije jaren van andere motor of auto
 5. Ook schadevrije jaren bij andere verzekeraar kunnen worden meegenomen

Beste motorverzekering voor recreatieve rijders?

Het afsluiten van een motorverzekering zul je niet direct associëren met het genieten van je motor. Toch zal een goede motorverzekering daar zeker aan bijdragen. Recreatie Zeker heeft verschillende aanbieders vergeleken en ziet grote verschillen tussen de verschillende motorverzekeringen op het gebied van:

 • verzekerde waarde (aanschafwaarde, nieuwwaarde, dagwaarde, taxatiewaarde)
 • preventie- / alarmeisen
 • bonuskortingen i.v.m. schadevrij rijden
 • eigen risico
 • winterstop
 • hulpverlening
 • uitbreidingen

Je hoopt een motorverzekering nooit nodig te hebben. Wanneer dat dan toch een keer het geval is, wil je natuurlijk wel goed en snel geholpen worden zodat je snel weer gebruik kan maken van je motor.
Recreatie Zeker heeft een aantal motorverzekeraars met elkaar vergeleken op prijs en kwaliteit. De motorverzekering van Europeesche Verzekeringen is voor de recreatieve motorrijder met een 8,1 als beste uit de vergelijking gekomen.

De beste motorverzekering stel je zelf samen!

Vrijheid is voor jou belangrijk. De motorverzekering van Europeesche Verzekeringen sluit daar helemaal bij aan. Je motor verzekeren doe je dan ook helemaal naar je eigen wensen en verwachtingen. Je hebt hierbij de keuze om de volgende dekkingen:

 • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
 • Beperkt Casco
 • Volledig Casco (allrisk)
 • 3 jaar nieuwwaarde / 3 jaar aankoopgarantie
 • Woonplaatsservice
 • Ongevallen opzittenden
 • Schadeverzekering opzittenden
 • Rechtsbijstand
 • Helm en kleding
 • Seizoenskortingen (Zomertijddekking, Winterstop of jaardekking)

In je offerteverzoek kun je aangeven welke dekkingen je wilt afsluiten en je krijgt van ons een offerte op maat. Kijk hier voor een uitleg over de verschillende dekkingen.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Als bestuurder van een motor ben je in Nederland verplicht je te verzekeren tegen aansprakelijkheid voor schade die je met je motor aan andere zou kunnen toebrengen. Met deze basisdekking verzeker je alleen de schade die je per ongeluk aanbrengt aan anderen. Of aan de spullen van anderen. De schade aan je eigen motor is niet verzekerd.

Op deze dekking is geen eigen risico van toepassing.

Beperkt casco

Deze rubriek verzeker je je motor tegen belangrijke risico’s zoals brand, diefstal, verduistering, hagel, storm en schade tijdens transport. Het standaard eigen risico bedraagt € 150,-. Het eigen risico bij diefstal in één van de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht bedraagt € 450,- maar wordt verlaagd naar € 150,- als je motor is voorzien van minimaal een klasse 1 SCM goedgekeurd anti-diefstalsysteem.

Nieuwe motorverzekering

offerte aanvragen

motorverzekering offerte aanvragen

Bestaande motorverzekering

vergelijking aanvragen

Motorverzekering premiecheck

Beste motorverzekering

Volledig Casco (Allrisk)

Wil je je motor verzekeren tegen de meest voorkomende risico’s, dan is de Volledig Casco dekking een uitstekende keuze. Hiermee verzeker je de schade aan je eigen motor zo volledig mogelijk. Je motor is nu ook verzekerd tegen schade door onder andere:

 • brand,
 • diefstal,
 • hagel,
 • storm,
 • transport,
 • botsen,
 • slippen,
 • te water raken en
 • vandalisme.

Het eigen risico op de Volledig Casco verzekering bedraagt € 150,- (of € 200,- als de incidentele bestuurder jonger is dan 24 jaar). Bij diefstal in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Limburg is het eigen risico € 450,-. Dit wordt verlaagd naar € 150,- als je motor een goedgekeurd diefstalsysteem heeft.

Drie jaar nieuwwaarde

Drie jaar lang je motor verzekeren tegen nieuwwaarde? Dat kan! Met deze uitbreiding geldt de nieuwwaarderegeling drie jaar in plaats van één. Bij schade of diefstal berekent de Europeesche de vergoeding de eerste drie jaar op basis van de nieuwwaarde van je motor. Dat is het bedrag dat je zou moeten betalen voor een nieuwe motor.

Aankoopgarantie

Heb je geen nieuwe motor maar wil je wel je motor verzekeren tegen de aankoopwaarde? Ook dat kan! Deze uitbreiding is speciaal voor tweedehands motoren. AIs je tweedehands motor binnen drie jaar na aankoop gestolen wordt of total loss is verklaard, dan krijg je met deze uitbreiding het volledige aankoopbedrag terug.

Ongevallen opzittenden

Deze rubriek geeft de verzekerde opzittende, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering bij overlijden van € 5.000,- of bij blijvende invaliditeit € 10.000,- en kan gesloten worden voor 2 opzittenden.

Schadeverzekering voor opzittenden

Deze rubriek geeft dekking tegen schade die de bestuurder en passagiers oplopen door een (verkeers)ongeval. Verzekerd is zowel materiële als immateriële schade (waaronder smartegeld), ongeacht de schuldvraag.

Het verzekerde bedrag bedraagt maximaal € 1.000.000,-

Helm en kleding

Een helm is verplicht bij het rijden op een motor en een goede helm is niet goedkoop. Bij de Europeesche kan je je motor verzekeren inclusief je helm en kleding. De uitbreiding Helm en kleding is een uitstekende toevoeging op je motorverzekering wanneer je de helm en de kostbare motorkleding van jezelf en je passagiers wilt verzekeren. Voor een kleine premietoeslag kun je kiezen uit de volgende verzekerde bedragen:

 • tot € 500,-
 • tot € 1.000,-
 • tot € 1.500,-

Woonplaatsservice

Heb je hulp nodig tijdens een van je toertochten met je motor?
Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde garage of dokter? Dan kun je de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. De medewerkers van de Europeesche Hulplijn helpen je snel en goed. Met de motorverzekering ben je buiten je eigen woonplaats standaard verzekerd van deskundige hulp in Nederland  en Europa.

Wil je je motor verzekeren en ook in je eigen woonplaats verzekerd zijn van pechhulp? Kies dan voor de woonplaatsservice van Europeesche Verzekeringen.

Rechtsbijstand

Je motor verzekeren met een rechtsbijstandverzekering? Ook dat is mogelijk. Met deze dekking heb je recht op juridische hulp voor alle zaken die met het bezit en gebruik van je motor te maken hebben. Europeesche Verzekeringen vergoedt bijvoorbeeld de kosten voor een juridisch adviseur.