Heb je een vraag over je boot of bootverzekeringen?

BootverzekeringOp deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over de boot en bootverzekeringen terug. Misschien staat het antwoord op jouw vraag hier ook al tussen.
Natuurlijk kun je ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Antwoord op vraag 1

Als de boot door u als particuliere eigenaar wordt verhuurd, is het mogelijk om verhuur mee te verzekeren. Bij verhuur moet er naast een aanvraagformulier Bootverzekering een aanvullend aanvraagformulier voor verhuur worden ingevuld. Er geldt bij verhuur een toeslag (50%) op de premie. Ook is een hoger standaard eigen risico van toepassing en wordt er een clausule verhuur op het polisblad gezet.

Antwoord op vraag 2

Het is mogelijk om bij ons een zelfbouwschip te verzekeren, mits er een recent inspectierapport aanwezig is, of als je aankoopnota’s hebt van de gebruikte materialen.

Antwoord op vraag 3

De Bootverzekering kunt u voor minimaal 1 jaar afsluiten.

Antwoord op vraag 4

Je moet dan opgeven dat je boot ouder is dan 1998. Je kunt zelf een schatting doen. Dit heeft geen consequentie voor de premie. Let op: boten die vanaf juni 1998 zijn gebouwd, moeten volgens de CE-richtlijnen zijn voorzien van een HIN-CIN-nummer. Controleer dus of dit nummer aanwezig is. Je kunt eraan aflezen welk bouwjaar de boot heeft.

Antwoord op vraag 5

Voor Italië, Kroatië en Spanje is een verzekeringsbewijs vereist. We verstrekken het op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op.

Antwoord op vraag 6

Ja, wij verzekeren ook jetski’s, maar de premies en condities zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie op nummer: 085 – 30 31 191.

Antwoord op vraag 7

Vanaf 12 jaar mag met een open boot van maximaal 7 meter lengte gevaren worden die vol gas niet harder dan 13 km per uur kan. Dat is bijvoorbeeld een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot die harder kan dan 13 km/uur, maar niet harder dan 20 km/uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot harder gaat dan 20 km per uur is de minimumleeftijd 18 jaar en dient de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Wanneer uw zoon/dochter volgens de hierboven beschreven richtlijnen de boot niet mag besturen, is er geen dekking. Uw boot is dan niet verzekerd.

Antwoord op vraag 8

Het moet een afgesloten terrein zijn en er moet sprake zijn van permanent toezicht (eigenaar woont op hetzelfde terrein).

Antwoord op vraag 9

Ja, dat kan. We kunnen de polissen aanpassen naar het voor u gewenste vaargebied. Maak hiervoor gebruik van het wijzingsformulier

Antwoord op vraag 10

Ja, bij de meeste verzekeraars is dit mogelijk. Geef je wensen door via het wijzingsformulier en wij kijken of dit ook op jouw verzekering mogelijk is.

Antwoord op vraag 11

Op de site van www.scm.nl kunt u de lijst van goedgekeurde sloten bekijken.